De Dierenbescherming beschikt over een bus ingericht voor het vervoer van dieren. De bus heeft een vaste chauffeur in dienst van de stichting.

Dieren in nood
Wanneer wij melding krijgen van een dier of dieren in nood, zal de Dierenbeschermingsbus, indien mogelijk, uitrijden. Als het nodig is, kunnen de dieren naar de dierenarts worden gebracht voor onderzoek. Bij voldoende plek kan een zwerfhond of –kat naar het asiel worden gebracht voor opvang en herplaatsing. Bij andere dieren dan honden of katten wordt de hulp ingeschakeld van gespecialiseerde instanties, zoals de Paramaribo Zoo, Green Heritage Fund (luiaards) of STINASU.

Dierentaxi
U kunt uw (huis)dier tegen een vergoeding met de Dierenbeschermingsbus laten vervoeren, bijvoorbeeld naar de dierenarts. Hiervoor dient u minstens één dag van tevoren een afspraak te maken. Bij spoedgevallen kan een uitzondering worden gemaakt, indien mogelijk.

Tijden Dierentaxidierenvervoer-web
De Dierentaxi rijdt van maandag t/m vrijdag tussen 8.00 – 18.00 u.

Tarieven Dierentaxi

Afstand        Tarief       
 Tot 20 km.    65  srd.
20 – 30 km.   80 srd.
30 – 40 km.   95 srd.
Meer dan 40 km.   In overleg

Contact Dierenbeschermingsbus
Voor melding van een dier in nood of een afspraak met de dierentaxi belt u: 08732216, ma t/m vr: 8.00 – 18.00 u. of 547123, ma t/m vr 8.00 – 16.00 u.