panorama dierenasiel gesneden

Een belangrijk onderdeel van het werk van de Stichting Dierenbescherming Suriname is het beheer van het enige dierenasiel in Suriname. Het asiel werd in 2009 opgericht door de stichting met als doel de tijdelijke opvang van straathonden en -katten in nood. De eerste dieren werden al in 2007 opgevangen. Sindsdien is het asiel steeds verder uitgebreid. Inmiddels draait het dierenasiel op volle sterkte met een opvangcapaciteit van maximaal 80 honden en 30 katten.

Het asiel is bedoeld voor zwerfdieren in nood, zoals zieke, gewonde of heel jonge dieren. De dieren krijgen in het asiel onderdak en dagelijks gezonde voeding. Ze worden ontwormd, gevaccineerd en indien nodig medisch behandeld. Alle dieren boven de vijf maanden worden gesteriliseerd. Wanneer ze hersteld en gezond zijn, wordt er gezocht naar een nieuw baasje.

Het dierenasiel dient ook als locatie voor de sterilisatieprojecten van de stichting. Daarnaast vinden op het terrein regelmatig fundraisingsactiviteiten plaats, zoals de maandelijkse Boekenmarkt.

Op het terrein van het asiel bevindt zich ook het Dierencrematorium.

De opvangcapaciteit van het asiel heeft zijn maximum bereikt. Voor meldingen van zwerfdieren in nood dient u eerst telefonisch contact met ons op te nemen.