Van  8 t/m 19 december 2014 heeft de Stichting Dierenbescherming Suriname haar tweede mix-sterilisatie project van dat jaar uitgevoerd, deze keer met de vrijwillige bijdrage van de uit Nederland afgereisde dierenarts Hilde Geels. De doelgroepen van dit project waren zwerfhonden en –poezen plus eigenaarspoezen in Paramaribo, en eigenaarshonden in Nickerie.

In vergelijking met onze jaarlijkse grote sterilisatie actie in maart gaat het om een relatief klein project. Gedurende het gehele jaar door is er echter grote behoefte aan sterilisaties van zowel zwerf- als huisdieren en met deze mini-projecten probeert de dierenbescherming in deze behoefte te voorzien. Een dier dat niet aan bod is gekomen tijdens de grote actie in maart, kan alsnog onvruchtbaar gemaakt worden bij een mini-project. Zo wordt voorkomen dat dit dier in de periode tot aan het volgende grote project twee nestjes kleintjes krijgt (of meer), met gemiddeld zes puppy’s of drie kittens per nestje, plus dat deze puppy’s en kittens op hun beurt alweer nestjes krijgen in deze zelfde periode. Mini-projecten zijn dus kleine projecten maar met een groot effect!!

In het mix-sterilisatie project van december 2014 zijn maar liefst 130 dieren onvruchtbaar gemaakt in slechts 10 dagen en door slechts 1 dierenarts! Hartelijk dank voor de geweldige inzet dierenarts Hilde!

Aantallen operaties:

Teef Reu Poes Kater Totaal
Dag 1-4 Paramaribo 13 7 25 10 55
Dag 5&6 Nickerie 11 7 18
Dag 7-10 Paramaribo 16 2 28 11 57
Totaal 40 16 53 21 130

Het mix-sterilisatie project werd georganiseerd en uitgevoerd door de inzet van vrijwilligers. Het kwam tot stand met ondersteuning van en in samenwerking met De Stichting Henk Abrahams. Het Surinaamse bedrijfsleven heeft dit project financieel mogelijk gemaakt. De Stichting Dierenbescherming Suriname wil, namens de Surinaamse dieren, al de betrokkenen bedanken voor hun cruciale steun bij het realiseren van haar doelen ten behoeve van het dierenwelzijn in Suriname.

 

 Dierenarts & assistent in actie  Locatie Nickerie  Nest 1 gedumpt
 Veilig poezentransport!  Vrijwilligers Nickerie  Say Cheese!
 Kandidaat poezenproject  Recovery poezenproject