11204415_781005045333701_7413576393534216347_n

 

Project Lelydorp was een groot succes! Gedurende 10 dagen heeft dierenarts Jan Vink maar liefst 122 dieren onvruchtbaar gemaakt. Jan had in maart 2015 deelgenomen aan het grote sterilisatieproject van onze stichting. Dat was hem blijkbaar zo goed bevallen, dat hij teruggekeerde naar Suriname voor dit mini-project van 2 t/m 6 november 2015. Als assistententeam nam hij zijn twee zonen Frank en Jeroen en vriendin Francesca mee.

Tijdens dit project waren zijn patiënten overwegend straathonden uit Paramaribo, een paar laat opgegeven poezen van het poezensterilisatieproject, en eigenaarshonden en -poezen uit Lelydorp en omgeving. Bijzonder aan dit project is dat niet alleen vrouwelijke dieren zijn gesteriliseerd; ook de mannen mochten meedoen. It takes 2 to tango, right? Na een slow start qua aanmeldingen begon binnen no time een wachtlijst te ontstaan. Zodoende werd er ook op onze Nationale Feestdag Srefidensie keihard doorgewerkt, met bijval van dierenarts Audrey Steenland, om zo min mogelijk mensen teleur te stellen.

Alsof zijn belangeloze inzet tijdens het project niet genoeg is, overhandigde Jan ook  een zelfgemaakte collectebus aan de Stichting Dierenbescherming Suriname. Op zijn poli in Nederland had hij hiermee geld ingezameld voor de straatdieren van Suriname.

Namens de stichting en onze dieren hartelijk dank aan dierenarts Jan Vink, zijn assistententeam en de donateurs!