Voorlichting
superbaasjes-boekje kleur

Eén van de meest belangrijke pijlers van ons werk is het geven van voorlichting. Veel van de verwaarlozingsgevallen komen voort uit onwetendheid. Sommigen mensen beseffen bijvoorbeeld niet dat het voor een hond echt niet natuurlijk is om hele dagen aan de ketting te zitten.
Voorlichting is hierbij dus een belangrijk instrument!
Via het algemene telefoonnummer van de Dierenbescherming (08827127) en bij het dierenasiel (547123) kan men terecht voor informatie over de verzorging van (huis)dieren. Daarnaast hebben we een lespakket speciaal voor lagere scholen, om kinderen bewust te maken van de omgang met dieren. Ook geven we folders uit over verschillende onderwerpen, zoals over de verzorging van honden, papegaaien en konijnen en over bescherming tegen parasieten.
Deze zijn onder het kopje ‘Folders’ op deze site te downloaden.

Op verschillende beurzen staat de Dierenbescherming met een informatiestand. Tijdens alle fundraisingsevenementen die we organiseren, zoals de viering van Werelddierendag, de boekenverkoop en de verkoop van taarten voor Moederdag proberen de vrijwilligers zoveel mogelijk het werk van de Dierenbescherming onder de aandacht te brengen door het beantwoorden van vragen en het geven van informatie.