IMG_8741_webIMG_8732_webIMG_8787_web

 

 

 

 

 

Honden en katten horen niet op straat te leven. Zij krijgen onvoldoende en/of ongezonde voeding, lopen het risico op ziekte, te worden aangereden of op andere wijze gewond te raken. Een groeiend aantal zwerfhonden is nadelig voor de volksgezondheid in verband met hygiëne, ziekten en verkeersveiligheid.

De opvang van zwerfhonden en -katten is slechts een gedeeltelijke oplossing. Het asiel zal nooit alle zwerfdieren kunnen opvangen. Ook wordt op deze manier niet de belangrijkste oorzaak aangepakt, namelijk het dagelijks dumpen van honden en katten door eigenaren, met als voornaamste reden ‘ongewenste voortplanting’. De Stichting Dierenbescherming organiseert daarom jaarlijks verschillende projecten om eigenaren ertoe te bewegen hun honden en katten te steriliseren en castreren.

Yepi yu dagu, yepi ala dagu! Oftewel: Help uw hond, help alle honden!
Dit is de slogan van het sterilisatieproject (STER-project) dat de Dierenbescherming in samenwerking met stichting Vrienden van de Dierenbescherming Suriname jaarlijks uitvoert sinds 2009. Elk jaar reist een team van dierenartsen en assistentes uit Nederland af naar Suriname om hier binnen een termijn van slechts 2 weken honderden honden en katten onvruchtbaar te maken.

Daarnaast organiseert de stichting ook zogenaamde mini-projecten, zoals poezenprojecten en STER-projecten op locaties in de districten, al dan niet in samenwerking met andere dierenwelzijnsorganisaties. Tenslotte wordt het hele jaar door wekelijks de mogelijkheid gecreëerd om op straat levende honden en poezen te steriliseren op het asiel, dit met de vrijwillige hulp van Surinaamse dierenartsen.